muhallebinizi son anda kurtaracak bir püf noktası:
hazır puding kullanmayıp,1 litre süt, 4 çorba kaşık şeker, az ölçülü nişasta , vanilya ile muhallebi yaptıysanız, pişirmeye başladığınızda tadı hariç kıvamını anlayamazsınız,kaynamaya başlarken eğer size sulu geldiyse eminim benim gibi direk pişen sulu muhallebiye nişastayı dökersiniz,o da içinde hamur olur top top ağza gelir,hiç de hoşa gitmez. böyle bir olayı yaşamamak için, eğer muhallebinizin kıvamı suluysa,ocagın altını kapatın, başka bir kapta süt ya da suya koyun istediğiniz kadar nişastayı,pirinç ununu,ve karıştırmaya başlayın,iyice homojen olduktan sonra pişen muhallebiye katın ve karıştırın,içine hapsolucak ve kıvamı giderek koyulaşıcak,pişirmeye devam edin görüceksiniz ki top top olmayacak :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder