ne avrupai ne uzaylı, oldukça baasit malzemelerde harika bir tat... haşhaş
sevip sevmeyen herkes yiyebilir çünkü çok anlaşılmıyor,
Hadi yapalım:
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 pk krem şanti
Hazırlanışı:
Çırpma kabında şeker ile yumurtayı beyazlaşana kadar çırp.
Kalan diğer malzemeleri de içerisine koyup karıştırarak yağlanmış kare borcama dök
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk. kadar pişir
. (Fırınına göre değişebilir, piştiğini anlamak için ortasına kürdan batır ve hamurda bırak(:P)
Kürdan temiz çıkıyorsa tatlı pişmiş demektir
Tatlı ılıdıktan sonra ılık şerbeti üzerine döküp çekmesini bekle
Son olarak hazırladığın kremayı da döküp, eşit şekilde yaydıktan sonra tatlıyı haşhaşla veya arzu ettiğin malzeme ile süsleyin.
En çok muz ve kivi yakışıyor bana göre
Dilimleyin ya da ortaya koyun ayı gibi yiyin, size kalmış...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder