4 yufka vardı, 250 gr. yağsız kıyma, 1 iri patates, 5 kaşık konserve bezelye, 1 soğan, baharatlar size kalmış..
öncelikle soğanı bir güzel kavurmaya başlayın sonra tavaya kıymayı boşaltın 1 çay bardağı su ile kısık ateşte devamlı ezerek kavurun... sıvıyağ ve tuzunu ekleyin,patatesi de rendeleyin.. karabiber, kırmızı biber ekleyin.. kıyma bulgur gibi tane tane olana kadar kavrulsun bu karısım...
sonra yufkaları uzun uzun kesin- yufkalara azar azar yağlı-sulu bir karışım gezdirin, yufkanın üstüne harcı koydukça muska seklinde sarın... üzerine güzelce yumurta sürün, susam dökün.. 175 derecede pişebilir.
1 yorum:
Ya muska böreğine bayılırım ben, yapmasını da biliyorum, o halde niye yapmıyorum yaaaaa!Hemen mutfağa gideyim ben :))
Yorum Gönder