4 yufka
4 patates
3 biber
3-4 tutam maydanoz
yumruk el büyüklüğünde peynir ( valla 300 gram fln)
baharat: kırmızı toz, kırmızı pul, karabiber, kimyon, tuz
2 yumurta
sıvıyağ
su
sonra yufkaları kat kat sereriz 4 yufkayı da, sekize dilimleriz, bi kaba yumurtanın beyazlarını, sıvıyağ ve su da eklenir, çırpılır, yufkaya bu karışım yedirilir sonra patatesli karışımdan koyarız, genişten dar kuyruk yerine doğru sarılır, uzun sigara böreği gibi olacak..içi kuru olmasın, bolca bu yağlı sulu karşımdan ekleyin, bolca derken de yufkayı eritmesin sakın =)
sonra üzerine yumurta sarısı sürülür, isteğe göre hashas veya susam dökülür, 200 derecelik fırına atılır..
o dalga dalga şeklini de tatlı kaşığı ile haşhaşı serpiştirirken verdim, hoş oldu bence.. çıtır çıtır bi börek yanında da ayrann mis gibi =)))))))))
afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder